Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a
 
 

TEHNOS na Facebook u..

         Glasnik TEHNOS_a br.2
         Glasnik TEHNOS_a br.1


Pravično bi bilo da je plaća u HEP-u od 1.1.2024. veća:
0%
15%
30%
45%
60%
Rezultati | Arhiva


 
video

Video materijali..
 
 
Naslovnica
 
 
 
'Bio bih lud da se kao premijer idem prtljati u vlasništvo HEP-a. Država će ga dokapitalizirati'
TEHNOS strukovni sindikat radnika hep a, vruće vijesti
 
   RSS aktualnosti
 
- Referendum: KAKO SMO IZIGRALI GRAĐANE I ZAPOSLENIKE?
Ili umobolnica hrvatske virtualne stvarnosti
 
 • Zagreb, 24. studeni 2010.

  Hrvatska je definitivno bolesna zemlja. U njoj nema jasnih vrijednosti niti orijentira. Bolest je zarazna i prenose je mediji. Ta negativna energija pršti iz njih na sve strane i uništava kriterije za procjenu društvenih događanja. Umjesto da prosvjećuju, informiraju, obrazuju ljude i razjašnjavaju politička zbivanja oni truju ljude nekompetentnošću, zlom namjerom, destrukcijom i lažima.

  Uvjerimo se u to na pitanju sporazuma koji su sindikati u utorak 23. studenoga postigli povodom sindikalnog referenduma. Neshvatljivo je da postoji i jedan jedini prigovor na ono što su sindikati ostvarili vezano za referendum.~
Više o tome..

- Kolektivni pregovori
 
 • Zagreb, 19. studeni 2010.

  P R I O P Ć E NJ E


  O TIJEKU PREGOVORA ZA NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA HEP GRUPU


  Nakon više od pola godine pregovaranja na novom Kolektivnom ugovoru, poslodavci koriste činjenicu nepostojanja produžene primjene Kolektivnog ugovora, odbijaju aktivno pregovaranje, te čekaju istek važećeg Kolektivnog ugovora kako bi nas ucijenili s donošenjem Pravilnika o radu kojim bi samostalno mogli odrediti sva „prava“ radnika i umanjiti ih koliko žele.
  Ovakvo postupanje poslodavaca predstavlja nepoštivanje potpisanog Sporazuma o pravilima kolektivnog pregovaranja, te potcjenjivački odnos prema sindikatima.~
Više o tome..

- Izvod iz Zapisnika sa sjednice Predsjedništva TEHNOS-a održane 15. studenog 2010. godine.
 
 • Zagreb, 17. studenog 2010.

  Ad-1) Usklađenje s trećim paketom energetskih propisa EU

  S obzirom na dostupne informacije iz HEP-a i javnosti, te kratkom preostalom razdoblju do odabira modela po kojem će se obaviti usklađivanje hrvatskog energetskog sektora i energetskog zakonodavstva s trećim paketom energetskih propisa EU, predsjedništvo TEHNOS-a razvoj događaja ocijenjuje zabrinjavajućim. Stoga se donosi slijedeća odluka:

  ~
Više o tome..

- Usklađivanje s trećim paketom energetskih propisa EU
 
 • Zagreb, 12. studenog 2010.

  - članovima TEHNOS-a
  - radnicima HEP grupe

  P O Z I V
  za dostavu svojih prijedloga vezanih za usklađivanje s trećim paketom energetskih propisa EU i utjecajem na promjene u poslovnom sustavu HEP grupe


  Dana 9. studenoga 2010. godine Uprava HEP-a d.d. imenovala je Tim za izradu prijedloga mišljenja o Studiji usklađivanja hrvatskog energetskog sektora i energetskog zakonodavstva s energetskim propisima EU, u koji su uključeni i predstavnici sindikata.

  Navedena Studija samo je početak jednog novog procesa koji će se u našem poslovnom sustavu intenzivno odvijati u narednom periodu.

  Sindikat TEHNOS namjerava aktivno pratiti sva događanja, te što je moguće više sudjelovati u oblikovanju konačnih rješenja. U tu svrhu uputit će se nadležnom Ministarstvu inicijativa o:
 • Organiziranju javne rasprave na predmetnu temu;
 • Uključivanju predstavnika radnika i struke HEP-a u javnu raspravu;
 • Uključivanju predstavnika radnika i struke HEP-a u daljnje aktivnosti po predmetnoj temi.


 • Vaš TEHNOS!
 
 
- Kolektivni pregovori?!
 
 • Zagreb, 05. studenog 2010.

  Nakon što je prošlo pola godine pregovaranja u usporenom ritmu od strane poslodavaca, pregovarački odbor sindikata odlučio je ubrzati pregovore.

  Stoga će radnici uskoro moći dobiti konkretne informacije o tijeku pregovora.

 
 
- Sindikalne središnjice o referendumu
 
 • Zagreb, 28. listopada 2010.

  Koordinacija hrvatskih sindikalnih središnjica raspravljala je danas o odgovoru sindikata na opstrukciju prava hrvatskih građana na referendum kao obliku neposredne demokracije. Sindikati su složni da nevjerodostojnost institucija političkog i pravnog poretka predstavlja opasnost za stabilnost i demokratski poredak u RH.~
Više o tome..

- Izvod iz Zapisnika sa sjednice Glavnog odbora TEHNOS-a održane 21. rujna 2010. godine.
 
 • Zagreb, 28. rujna 2010.

  Ad-2) Priprema za nastavak kolektivnih pregovora

  1. Pregovarački odbor sindikata TEHNOS za nadolazeći nastavak kolektivnih pregovora ostaje u neizmijenjenom sastavu:~
Više o tome..

- POZIV
 
 • Zagreb, 12. kolovoza 2010.

  Sindikat TEHNOS pohvaljuje inicijative poslodavca POZIV STRUČNJACIMA HEP-A ZA SUDJELOVANJE U RADU NA PRIPREMI I IZGRADNJI ELEKTROENERGETSKIH OBJEKATA te davanje prilike svim radnicima da postanu OSOBE ZA NEPRAVILNOSTI U HEP GRUPI, koje su tijekom srpnja objavljene na Infohep-u.~
Više o tome..

- Potpisan Dodatak br. 2 Kolektivnom ugovoru za HEP grupu
 
 • Zagreb, 22. srpnja 2010.

  Sindikati, potpisnici Kolektivnog ugovora za HEP grupu (HES, TEHNOS i EKN) uz podršku i znatan doprinos NSRHEP-a sklopili su dana 22. srpnja 2010. godine s poslodavcima u HEP-u Dodatak br. 2 Kolektivnom ugovoru za HEP grupu.

  Dodatkom br. 2 važenje Kolektivnog ugovora produžuje se do 31.12.2010. godine, uz ugrađene odredbe koje su do sada usuglasili poslodavci i sindikati.

  ~
Više o tome..

- VRAG JE UZEO ŠALU
 
 • Hrvati, na rubu ste - počnite izvoziti proizvode i raditi djecu!

  Grčka se izvukla, a Hrvatska je u opasnosti od toga da postane glavni europski dužnik. Rješenje je u izvozu, smatra ekonomski stručnjak Edward Hugh, no i u ispravljanju demografske slike koja će biti izrazito nepovoljna baš u vrijeme kad dugovi dođu na naplatu.~
Više o tome..

- Produljen rok za pregovore o novom kolektivnom ugovoru
 
 • Zagreb, 11. lipnja 2010.

  Sindikati, potpisnici Kolektivnog ugovora za HEP grupu (HES, TEHNOS i EKN) uz podršku NSRHEP-a sklopili su dana 10. lipnja 2010. godine s poslodavcima u HEP-u Dodatak br. 1. Kolektivnom ugovoru za HEP grupu.

  Navedenim Dodatkom sada važeći Kolektivni ugovor sklapa se na određeno vrijeme do 31. kolovoza 2010. godine uz obvezu intenzivnog nastavka započetih pregovora koji se trebaju završiti do 31. srpnja 2010. godine.

  Razlog ovog dvomjesečnog produljenja važenja postojećeg Kolektivnog ugovora je trenutno gospodarsko-socijalno okruženje u kojem se provode pregovori, a zbog kojeg je procijenjeno da pregovori neće biti okončani do isteka roka na koji je sklopljen Kolektivni ugovor za HEP grupu odnosno do 30. lipnja 2010. godine.
 
 
- HEP na trećem mjestu po produktivnosti zaposlenih!
 
 • 02. lipanj 2010.

  Nemoguće! Osim što smo korumpirani i samo se izležavamo, u HEP-u netko nešto i radi!!!

  Naravno, kada su posrijedi dobre vijesti o HEP-u, onda se to spomene samo onako, usput.

  Prenosimo članak Business.hr-a:

  Razlike u produktivnosti rada između 30 hrvatskih tvrtki s najvećim ukupnim prihodom goleme su, pokazala je računica Business.hr-a temeljena na podacima o njihovu poslovanju u protekloj godini koje su prijavili ili Fini ili Zagrebačkoj burzi.

  Najproduktivnije je lani bilo 66 zaposlenika OMV-a Hrvatska, a svaki je od njih ostvario prihod od čak 47,3 milijuna kuna. To je čak 411 puta više od prihoda koji je ostvario primjerice zaposlenik Hrvatske pošte – ondje je ostvaren prosjek samo 160.133 kune po zaposleniku.

  Iako je tek dvadeseta po prihodima, Agrokor trgovina druga je po produktivnosti zaposlenih, a slijede HEP ,Phoenix farmacija,~
Više o tome..

- P O Z I V za izjašnjavanje protiv izmjena Zakona o radu
 
 • Poštovane kolegice i kolege, članovi sindikata, radnici HEP-grupe,

  Od 09. – 23. lipnja sindikalne središnjice organiziraju izjašnjavanje o potrebi raspisivanja referenduma protiv izmjena ZOR-a.

  Pozivamo Vas da stavite svoj potpis među potrebnih 430.000, te tako pomognete u konačnom obračunu sa udruženim poslodavcima i Vladom, te njihovim kontinuiranim pokušajima uništavanja plaća i uvjeta rada.

  Sve članove TEHNOS-a pozivamo na aktivno sudjelovanje i volontiranje na mjestima gdje će se prikupljati potpisi, te tako još jednom pokažemo gdje se nalaze pravi radnici. Svi zainteresirani trebaju se javiti na tel. 01/6322-230, 098/361-158 ili predsjedniku svoje podružnice.

  Vaš TEHNOS!
 
 
- O B A V I J E S T o aktivnostima sindikalnih središnjica protiv izmjena Zakona o radu
 
 • Vlada RH najavila je hitan postupak izmjena Zakona o radu, kojima će nastojati promijeniti odredbe produžene primjene i otkaza kolektivnih ugovora.
  Sindikati ove izmjene ZOR-a smatraju samo povodom, dok je stvarni uzrok besperspektivna situacija u zemlji, pokušaj uništenja socijalne države, te manjak sposobnosti i vjerodostojnosti važnijih dijelova vlasti.~
Više o tome..

- Kako razmišljaju: U EU slijedi bitka za ljude
 
 • Izvor: Večernji list, 01. lipanj 2010.

  U XIX. stoljeću ratovalo se za zemlju, u XX. za prirodne izvore, a u XXI. stoljeću bit će se bitke za ljude. Ustvrdio je to na nedavnome sastanku Svjetskoga gospodarskoga foruma europski povjerenik za zapošljavanje, društvena pitanja i uključivost Laszlo Andor. U Europskoj Uniji žale se da im Amerika otima znanstvenike, pa i one iz trećih zemalja.~
Više o tome..

- HEP ima strpljive sindikate
 
 • Zagreb, 21. svibanj 2010.

  Nakon što su sindikati predložili određene uštede u troškovima za zaposlene, te ih ocijenili donjom granicom do koje mogu ići, poslodavci su zatražili dodatnih 10-tak dana za izradu svog prijedloga, kojim će, prema njihovim riječima, svi biti zadovoljni.

  Pregovori se i dalje odvijaju kao nikada do sada, neoubičajeno mirnim tijekom, uz punu suradnju svih sindikata i poslodavaca.

  Do isteka važećeg Kolektivnog ugovora ostalo je oko mjesec dana, te je sada već potpuno sigurno da će ovi pregovori biti ""neuobičajeni"" do samog kraja.
  A kakav će biti kraj, ne ovisi o TEHNOS-u, jer mi smo svoj stav već odavno iskazali.
 
 
- Sprema li se generalni štrajk u Hrvatskoj?!
 
 • Zagreb, 21. svibanj 2010.

  Hrvatska Vlada zatražila je od sindikata javnog sektora da se u 2010. godini, unatoč pravima iz Kolektivnog ugovora, smanje plaće, odreknu isplate regresa za godišnji odmor, božićnice i dara za djecu, čime bi se na račun radnika popunila prazna državna blagajna.

  Kada su brojni sindikati to odbili, Vlada je shvatila da bi ju, u slučaju raskida Kolektivnih ugovora, sindikati i radnici mogli tužiti.~
Više o tome..

- PREGOVORI
 
 • Zagreb, 17. svibnja 2010.

  Konkretni prijedlozi pregovaračkog tima poslodavca se očekuju ovoga četvrtka.

  Sindikalni prijedlozi sva četri sindikata u HEP-u su usuglašeni i dati na uvid poslodavcu.
  Ta usuglašenost je jako bitna, te se nadamo da će razum prevladati.

  TEHNOS čvrsto stoji na svojim stavovima, te odgovorno obavlja sve poslove oko samih pregovora.

  Kako je interes za tijek pregovora velik molimo sve za još malo strpljenja te da preko svojih povjerenika budu u kontaktu.
  Uskoro će se znati kakva je prava ponuda poslodavca.

  Ovih tjedana smo svjedoci pregovaranja sindikalnih središnjica sa vladom i puno toga ovisi kakve će odluke donijeti Vlada, a koje se direktno vežu na naše kolektivno pregovaranje.

  Bez obzira na te odluke TEHNOS je spreman na sve scenarije.

  VAŠ TEHNOS!
 
 
- 1.SVIBNJA MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA
 
 • 1. svibnja se kao međunarodni praznik rada obilježava od 1889. godine, a u Hrvatskoj je prvi put obilježen 1890. godine u Maksimiru. Tako će biti i ove 2010.godine ,koja kao krizna godina za radništvo mora konačno dati odgovore kako postaviti prave temelje za izgradnju bolje budučnosti svakog radnika u Hrvatskoj. Koliko ćemo participirati u takvoj izgradnji temelja bolje budučnosti zavisi od nas samih. U ime TEHNOSA želim svim zaposlencima HEP-a SRETAN PRAZNIK RADA !
 
 
- Završeno početno ispitivanje snaga
 
 • Zagreb, 21. travanj 2010.

  Nakon uvodnih sastanaka pregovaračkih odbora poslodavaca i sindikata, 6. svibnja počinje "drugi" krug pregovora, kada se očekuje prvo iznošenje konkretnih prijedloga u poglavljima Plaća i materijalnih prava.

  Samo usuglašavanje ovih poglavlja očekuje se na sastancima koji će se održati od 11. - 13.05., te bi taj tjedan mogao predstavljati i dan "D" kolektivnih pregovora.
 
 
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 
  Sva prava pridržana A design