Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos Sindikat Tehnos sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat radnika HEP sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena sindikat smjena prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos prava radnika tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos statut tehnos Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a Strukovni sindikat radnika HEP-a
 
 

TEHNOS na Facebook u..

         Glasnik TEHNOS_a br.2
         Glasnik TEHNOS_a br.1


Pravično bi bilo da je plaća veća:
0%
10%
20%
50%
100%
Rezultati | Arhiva


 
video

Video materijali..
 
 
Naslovnica
 
 
 
'Bio bih lud da se kao premijer idem prtljati u vlasništvo HEP-a. Država će ga dokapitalizirati'
TEHNOS strukovni sindikat radnika hep a, vruće vijesti
 
   RSS aktualnosti
 
- ZA SADA SPAŠENA CJELOVITOST HEP GRUPE
 
 • Zagreb, 28. siječanj 2011.

  U posljednja tri mjeseca intenzivno se raspravljalo o usklađenju hrvatskog energetskog sektora s energetskim direktivama Europske unije.
  U žarištu interesa bio je način restrukturiranja HEP grupe prema zahtjevima EU.

  Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva nositelj je ovog procesa. Stoga je MINGORP naručio studiju o ovoj temi, koju su izradili EKONERG – institut za energetiku i zaštitu okoliša, Institut za elektroprivredu i energetiku i Odvjetnički ured Tilošanec, a recenzent studije bio je Energetski institut Hrvoje Požar. Nakon toga, MINGORP i HRO CIGRÉ su organizirali tri javne rasprave na navedenu temu.~
Više o tome..

- PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
 
 • Zagreb, 26. siječnja 2011.

  Naslov: Usklađenje s novim energetskim propisima EU - opasnost za energetsku neovisnost Hrvatske

  Podnaslov: Tko to kroji sudbinu HEP-a i budućnost energetike u Hrvatskoj?

  Ovih dana odlučuje se o modelu po kojem će energetski sektor u Hrvatskoj biti usklađen s energetskim direktivama Europske unije. Ovo usklađivanje i restrukturiranje HEP-a koje će uslijediti, presudno je za daljnji smjer u hrvatskoj energetici.
  S obzirom da je energetska strategija RH predvidjela vrlo visoke investicije u energetski sektor Hrvatske (9 milijardi EUR u idućih 10 godina), pitanje načina usklađivanja energetskog sektora iznimno je važna problematika.~
Više o tome..

- ČESTITKA
 
 • Sretne i blagoslovljene božićne blagdane te uspješnu Novu 2011. godinu želi Vam TEHNOS.
 
 
- Elektra Zabok - nova podružnica TEHNOS-a
 
 • Zabok, 15. prosinac 2010.

  TEHNOS pozdravlja sve radnike okupljene oko dispečera i uklopničara Elektre Zabok.

  Dobrodošli u ponosni tim istinske borbe za prava radnika!
 
 
- Završeni pregovori na novom Kolektivnom ugovoru za HEP grupu
 
 • Zagreb, 07. prosinac 2010.

  Danas je održan posljednji sastanak pregovaračkih odbora poslodavaca i sindikata, na kojem su usuglašene sve odredbe novog Kolektivnog ugovora.

  Sindikatima je preostalo dobiti potporu svojih tijela odlučivanja, nakon čega će uslijediti i službeno potpisivanje novog Kolektivnog ugovora.~
Više o tome..

- Održana 6. Izborna skupština TEHNOS-a
 
 • Oroslavje, 03. prosinca 2010. godine

  S obzirom na brojne aktivnosti i obveze, a posebice dugotrajnim pregovorima na novom Kolektivnom ugovoru, Izborna skupština TEHNOS-a organizirana je skromno, tek toliko da se ispuni zakonska potreba njenog održavanja.

  Stoga će u narednom periodu osnovna smjernica u planu rada TEHNOS-a biti organiziranje Izvanredne skupštine u 2011. godini. Na toj Skupštini kvalitetno će se pripremiti izbori svih tijela TEHNOS-a, a ona će ujedno biti i SVEČANA, povodom 20-godišnjice postojanja TEHNOS-a.

  Na 6. Izbornoj skupštini izabrani su slijedeći članovi tijela TEHNOS-a:~
Više o tome..

- Referendum: KAKO SMO IZIGRALI GRAĐANE I ZAPOSLENIKE?
Ili umobolnica hrvatske virtualne stvarnosti
 
 • Zagreb, 24. studeni 2010.

  Hrvatska je definitivno bolesna zemlja. U njoj nema jasnih vrijednosti niti orijentira. Bolest je zarazna i prenose je mediji. Ta negativna energija pršti iz njih na sve strane i uništava kriterije za procjenu društvenih događanja. Umjesto da prosvjećuju, informiraju, obrazuju ljude i razjašnjavaju politička zbivanja oni truju ljude nekompetentnošću, zlom namjerom, destrukcijom i lažima.

  Uvjerimo se u to na pitanju sporazuma koji su sindikati u utorak 23. studenoga postigli povodom sindikalnog referenduma. Neshvatljivo je da postoji i jedan jedini prigovor na ono što su sindikati ostvarili vezano za referendum.~
Više o tome..

- Kolektivni pregovori
 
 • Zagreb, 19. studeni 2010.

  P R I O P Ć E NJ E


  O TIJEKU PREGOVORA ZA NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA HEP GRUPU


  Nakon više od pola godine pregovaranja na novom Kolektivnom ugovoru, poslodavci koriste činjenicu nepostojanja produžene primjene Kolektivnog ugovora, odbijaju aktivno pregovaranje, te čekaju istek važećeg Kolektivnog ugovora kako bi nas ucijenili s donošenjem Pravilnika o radu kojim bi samostalno mogli odrediti sva „prava“ radnika i umanjiti ih koliko žele.
  Ovakvo postupanje poslodavaca predstavlja nepoštivanje potpisanog Sporazuma o pravilima kolektivnog pregovaranja, te potcjenjivački odnos prema sindikatima.~
Više o tome..

- Izvod iz Zapisnika sa sjednice Predsjedništva TEHNOS-a održane 15. studenog 2010. godine.
 
 • Zagreb, 17. studenog 2010.

  Ad-1) Usklađenje s trećim paketom energetskih propisa EU

  S obzirom na dostupne informacije iz HEP-a i javnosti, te kratkom preostalom razdoblju do odabira modela po kojem će se obaviti usklađivanje hrvatskog energetskog sektora i energetskog zakonodavstva s trećim paketom energetskih propisa EU, predsjedništvo TEHNOS-a razvoj događaja ocijenjuje zabrinjavajućim. Stoga se donosi slijedeća odluka:

  ~
Više o tome..

- Usklađivanje s trećim paketom energetskih propisa EU
 
 • Zagreb, 12. studenog 2010.

  - članovima TEHNOS-a
  - radnicima HEP grupe

  P O Z I V
  za dostavu svojih prijedloga vezanih za usklađivanje s trećim paketom energetskih propisa EU i utjecajem na promjene u poslovnom sustavu HEP grupe


  Dana 9. studenoga 2010. godine Uprava HEP-a d.d. imenovala je Tim za izradu prijedloga mišljenja o Studiji usklađivanja hrvatskog energetskog sektora i energetskog zakonodavstva s energetskim propisima EU, u koji su uključeni i predstavnici sindikata.

  Navedena Studija samo je početak jednog novog procesa koji će se u našem poslovnom sustavu intenzivno odvijati u narednom periodu.

  Sindikat TEHNOS namjerava aktivno pratiti sva događanja, te što je moguće više sudjelovati u oblikovanju konačnih rješenja. U tu svrhu uputit će se nadležnom Ministarstvu inicijativa o:
 • Organiziranju javne rasprave na predmetnu temu;
 • Uključivanju predstavnika radnika i struke HEP-a u javnu raspravu;
 • Uključivanju predstavnika radnika i struke HEP-a u daljnje aktivnosti po predmetnoj temi.


 • Vaš TEHNOS!
 
 
- Kolektivni pregovori?!
 
 • Zagreb, 05. studenog 2010.

  Nakon što je prošlo pola godine pregovaranja u usporenom ritmu od strane poslodavaca, pregovarački odbor sindikata odlučio je ubrzati pregovore.

  Stoga će radnici uskoro moći dobiti konkretne informacije o tijeku pregovora.

 
 
- Sindikalne središnjice o referendumu
 
 • Zagreb, 28. listopada 2010.

  Koordinacija hrvatskih sindikalnih središnjica raspravljala je danas o odgovoru sindikata na opstrukciju prava hrvatskih građana na referendum kao obliku neposredne demokracije. Sindikati su složni da nevjerodostojnost institucija političkog i pravnog poretka predstavlja opasnost za stabilnost i demokratski poredak u RH.~
Više o tome..

- Izvod iz Zapisnika sa sjednice Glavnog odbora TEHNOS-a održane 21. rujna 2010. godine.
 
 • Zagreb, 28. rujna 2010.

  Ad-2) Priprema za nastavak kolektivnih pregovora

  1. Pregovarački odbor sindikata TEHNOS za nadolazeći nastavak kolektivnih pregovora ostaje u neizmijenjenom sastavu:~
Više o tome..

- POZIV
 
 • Zagreb, 12. kolovoza 2010.

  Sindikat TEHNOS pohvaljuje inicijative poslodavca POZIV STRUČNJACIMA HEP-A ZA SUDJELOVANJE U RADU NA PRIPREMI I IZGRADNJI ELEKTROENERGETSKIH OBJEKATA te davanje prilike svim radnicima da postanu OSOBE ZA NEPRAVILNOSTI U HEP GRUPI, koje su tijekom srpnja objavljene na Infohep-u.~
Više o tome..

- Potpisan Dodatak br. 2 Kolektivnom ugovoru za HEP grupu
 
 • Zagreb, 22. srpnja 2010.

  Sindikati, potpisnici Kolektivnog ugovora za HEP grupu (HES, TEHNOS i EKN) uz podršku i znatan doprinos NSRHEP-a sklopili su dana 22. srpnja 2010. godine s poslodavcima u HEP-u Dodatak br. 2 Kolektivnom ugovoru za HEP grupu.

  Dodatkom br. 2 važenje Kolektivnog ugovora produžuje se do 31.12.2010. godine, uz ugrađene odredbe koje su do sada usuglasili poslodavci i sindikati.

  ~
Više o tome..

- VRAG JE UZEO ŠALU
 
 • Hrvati, na rubu ste - počnite izvoziti proizvode i raditi djecu!

  Grčka se izvukla, a Hrvatska je u opasnosti od toga da postane glavni europski dužnik. Rješenje je u izvozu, smatra ekonomski stručnjak Edward Hugh, no i u ispravljanju demografske slike koja će biti izrazito nepovoljna baš u vrijeme kad dugovi dođu na naplatu.~
Više o tome..

- Produljen rok za pregovore o novom kolektivnom ugovoru
 
 • Zagreb, 11. lipnja 2010.

  Sindikati, potpisnici Kolektivnog ugovora za HEP grupu (HES, TEHNOS i EKN) uz podršku NSRHEP-a sklopili su dana 10. lipnja 2010. godine s poslodavcima u HEP-u Dodatak br. 1. Kolektivnom ugovoru za HEP grupu.

  Navedenim Dodatkom sada važeći Kolektivni ugovor sklapa se na određeno vrijeme do 31. kolovoza 2010. godine uz obvezu intenzivnog nastavka započetih pregovora koji se trebaju završiti do 31. srpnja 2010. godine.

  Razlog ovog dvomjesečnog produljenja važenja postojećeg Kolektivnog ugovora je trenutno gospodarsko-socijalno okruženje u kojem se provode pregovori, a zbog kojeg je procijenjeno da pregovori neće biti okončani do isteka roka na koji je sklopljen Kolektivni ugovor za HEP grupu odnosno do 30. lipnja 2010. godine.
 
 
- HEP na trećem mjestu po produktivnosti zaposlenih!
 
 • 02. lipanj 2010.

  Nemoguće! Osim što smo korumpirani i samo se izležavamo, u HEP-u netko nešto i radi!!!

  Naravno, kada su posrijedi dobre vijesti o HEP-u, onda se to spomene samo onako, usput.

  Prenosimo članak Business.hr-a:

  Razlike u produktivnosti rada između 30 hrvatskih tvrtki s najvećim ukupnim prihodom goleme su, pokazala je računica Business.hr-a temeljena na podacima o njihovu poslovanju u protekloj godini koje su prijavili ili Fini ili Zagrebačkoj burzi.

  Najproduktivnije je lani bilo 66 zaposlenika OMV-a Hrvatska, a svaki je od njih ostvario prihod od čak 47,3 milijuna kuna. To je čak 411 puta više od prihoda koji je ostvario primjerice zaposlenik Hrvatske pošte – ondje je ostvaren prosjek samo 160.133 kune po zaposleniku.

  Iako je tek dvadeseta po prihodima, Agrokor trgovina druga je po produktivnosti zaposlenih, a slijede HEP ,Phoenix farmacija,~
Više o tome..

- P O Z I V za izjašnjavanje protiv izmjena Zakona o radu
 
 • Poštovane kolegice i kolege, članovi sindikata, radnici HEP-grupe,

  Od 09. – 23. lipnja sindikalne središnjice organiziraju izjašnjavanje o potrebi raspisivanja referenduma protiv izmjena ZOR-a.

  Pozivamo Vas da stavite svoj potpis među potrebnih 430.000, te tako pomognete u konačnom obračunu sa udruženim poslodavcima i Vladom, te njihovim kontinuiranim pokušajima uništavanja plaća i uvjeta rada.

  Sve članove TEHNOS-a pozivamo na aktivno sudjelovanje i volontiranje na mjestima gdje će se prikupljati potpisi, te tako još jednom pokažemo gdje se nalaze pravi radnici. Svi zainteresirani trebaju se javiti na tel. 01/6322-230, 098/361-158 ili predsjedniku svoje podružnice.

  Vaš TEHNOS!
 
 
- O B A V I J E S T o aktivnostima sindikalnih središnjica protiv izmjena Zakona o radu
 
 • Vlada RH najavila je hitan postupak izmjena Zakona o radu, kojima će nastojati promijeniti odredbe produžene primjene i otkaza kolektivnih ugovora.
  Sindikati ove izmjene ZOR-a smatraju samo povodom, dok je stvarni uzrok besperspektivna situacija u zemlji, pokušaj uništenja socijalne države, te manjak sposobnosti i vjerodostojnosti važnijih dijelova vlasti.~
Više o tome..

Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
  Sva prava pridržana A design