Pravično bi bilo da je plaća u HEP-u od 1.1.2024. veća:
0%
15%
30%
45%
60%
Rezultati | Arhiva
 
Zanimljivosti sa RSS kanala
 
 

RSS

 • Plenković: Na temelju danas dodijeljenih ugovora zaposlit će se 1.206 ljudi, a pomoć u kući dobit će 7.236 osoba
  Projekt Zaželi imao je dvije zadaće - vratiti žene i teško zapošljive osobe u ruralnim sredinama na tržište rada i pomoći onima koji su najranjiviji, a to su često naši najstariji, poručio je premijer Plenković danas sudjelujući na uručivanju nova 72 ugovora vrijedna preko 58 milijuna eura. Osim što je jedan od najboljih projekata Vlade, kad je riječ o socijalnoj politici, taj je projekt oduševio, naglasio je premijer, i nadležne članove Europske komisije. "To znači da smo pridonijeli pametnom korištenju europskih sredstava za problem koji postoji u brojnim državama članicama", rekao je.
  Fri, 23 Feb 2024 14:04:04 GMT
  ______________________________________
 • Plenković i Čović: Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet
  Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se danas s Draganom Čovićem, predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH i prvim zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.
  Fri, 23 Feb 2024 12:29:52 GMT
  ______________________________________
 • Izbori će biti održani u okviru zakonskih rokova
  U razgovoru s novinarima nakon današnje sjednice Vlade premijer Plenković se osvrnuo na aktualna pitanja, kazavši kako je Vlada napravila povijesnu reformu sustava plaća, vrijednu 1,63 milijardi eura. Komentirajući datum izbora, rekao je da će oni biti provedeni u zakonskom roku.
  Thu, 22 Feb 2024 21:00:06 GMT
  ______________________________________
 • Hrvatska je međunarodno priznati akter u razminiranju
  Hrvatska je respektabilni i međunarodno priznati akter u razminiranju, rekao je danas ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman uoči ministarskog sastanka u Ujedinjenim narodima, na temu humanitarnog razminiranja i posljedica na sigurnost hrane, koji je Hrvatska ko-sponzorirala sa Švicarskom, Litvom i Poljskom.
  Thu, 22 Feb 2024 21:00:00 GMT
  ______________________________________
 • Anušić: Bolji standard vojnika u fokusu je ove Vlade
  Vlada je danas, na prijedlog Ministarstva obrane, usvojila Uredbu o vrijednosti koeficijenta osobnog čina za izračun plaće djelatne vojne osobe, čime rastu plaće svim djelatnim vojnim osobama, a ministar obrane Ivan Anušić poručio je kako je bolji standard vojnika u fokusu ove Vlade.
  Thu, 22 Feb 2024 20:30:00 GMT
  ______________________________________
 • Vlada je učetverostručila sredstva za sport, osigurali smo i uvjete za izgradnju novog stadiona na Maksimiru
  Otvarajući današnju, 287. sjednicu Vlade, predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se na nekoliko aktivnosti u proteklome tjednu. Izdvojio je konačno rješavanje spora starog tri desetljeća oko zemljišta na Maksimiru, čime su osigurani uvjeti za izgradnju novog stadiona. Naglasivši da je ova Vlada učetverostručila sredstva za sport, poručio je da će se uz Maksimir obnoviti i Poljud, koji je također proglašen sportskom infrastrukturom od nacionalnog interesa te dodao da neće biti zaboravljena ni ostala središta poput Rijeke, Osijeka, Varaždina i drugih.
  Thu, 22 Feb 2024 20:00:29 GMT
  ______________________________________
 • Priopćenje sa zatvorenoga dijela 287. sjednice Vlade
  Thu, 22 Feb 2024 19:38:51 GMT
  ______________________________________
 • Sjednica Vlade: Osiguran značajan rast plaća zaposlenih u državnoj i javnim službama te pripadnicima Hrvatske vojske
  Vlada je usvojila osam uredbi kojima se reguliraju radna mjesta i koeficijenti za izračun plaća u državnoj i javnim službama. Predstavljajući uredbe, ministar Malenica je naglasio da je Zakonom o plaćama u državnoj službi i javnim službama uveden novi, objektivniji, održiviji i pravedniji sustav plaća i ocjenjivanja za više od 240 tisuća zaposlenika. Ministar Piletić je istaknuo da je riječ o najvećem reformskom poduhvatu u posljednjih 30 godina, čiji je glavni cilj jednaka plaća za jednak rad i ujedno veće plaće u državnom i javnom sektoru. Potpredsjednik Vlade Anušić poručio je da je bolji standard vojnika u fokusu ove Vlade.
  Thu, 22 Feb 2024 16:54:55 GMT
  ______________________________________
 • Plenković: Najveće povećanje plaća u povijesti, 1,63 milijardi eura više za plaće zaposlenih u državnom i javnom sektoru
  Predstavljajući povijesno povećanje plaća u državnoj i javnim službama, vrijedno 1,63 milijardi eura, premijer Plenković naglasio je kako su osnovni ciljevi ove reforme povećanje plaće svim zaposlenicima i jednaka plaća za jednak rad. U tom je kontekstu podsjetio da je od 2009. do 2016. ukupno povećanje osnovice iznosilo 0 posto, a u mandatu ove Vlade čak 40 posto. Vlada je, naglasio je, to sve mogla ostvariti zahvaljujući okolnostima koje je stvorila - sigurnog pravnog okvira, rasterećujuće porezne politike i predvidljivog smjera zemlje, a to je čvrsto sidrenje u dublju integraciju članstvom u europodručju, Schengenskom prostoru i Europskom stabilizacijskom mehanizmu te OECD-u. "Ovo je sve moguće zato što smo zemlju vodili u ispravnom smjeru", poručio je premijer Plenković.
  Thu, 22 Feb 2024 16:45:01 GMT
  ______________________________________
 • 287. sjednica Vlade
  Thu, 22 Feb 2024 12:00:12 GMT
  ______________________________________
 • Plenković: Osigurano 2 milijarde eura za ciljeve digitalne transformacije
  Najavio je da će u savjetovanje uputiti nacrt prijedloga programa politika "Put u digitalno desetljeće 2030", važnih za daljnje korake u digitalnoj transformaciji, koja obuhvaća digitalizaciju države i javne uprave, gospodarstva i društva. „Planom oporavka i otpornosti osigurano 20 posto od ukupnih 10,5 milijardi eura ili oko 2 milijarde eura za ciljeve digitalne transformacije“, istaknuo je premijer.
  Thu, 22 Feb 2024 10:58:36 GMT
  ______________________________________
 • 2. sjednica Nacionalnog vijeća za digitalnu transformaciju
  Thu, 22 Feb 2024 08:00:17 GMT
  ______________________________________
 • Bačić za HTV: Osigurani preduvjeti za izgradnju novog nogometnog stadiona u Maksimiru
  Potpisivanjem sporazuma između Vlade i Zagrebačke nadbiskupije te Grada Zagreba riješen je 27 godina star imovinsko-pravni spor za zemljište stadiona na Maksimiru, čime su osigurani preduvjeti za izgradnju novog nogometnog stadiona. O idućim koracima, u središnjem Dnevniku HTV-a, govorio je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, prostornoga uređenja i državne imovine Branko Bačić.
  Wed, 21 Feb 2024 19:55:58 GMT
  ______________________________________
 • Predstavljen Središnji registar stanovništva. Objedinit će sve relevantne podatke i zamijeniti popis stanovništva
  Ministar financija Marko Primorac  predstavio je  Središnji registar stanovništva. Naglasio je kako će Registar povezivati već postojeće informacije te pružiti uvid u podatke o kućanstvu, što ističe bitnim zbog socijalne politike. Osim toga, izrada Registra administrativno će rasteretiti građane u postupcima ostvarivanja različitih prava, a podaci će se ažurirati i razmjenjivati među institucijama.
  Wed, 21 Feb 2024 16:42:14 GMT
  ______________________________________
 • Potpisivanjem sporazuma postignuti preduvjeti za izgradnju novog maksimirskog stadiona; Plenković: Ovo je povijesni dan
  Potpisivanjem sporazuma između Vlade, Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba riješen je imovinsko-pravni spor star skoro tri desetljeća, čime su osigurani preduvjeti za izgradnju novog nogometnog stadiona na Maksimiru. Premijer Plenković je ocijenio da je riječ o povijesnom danu. "S ovim je napravljeno jedno dobro i sportu, i Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj nadbiskupiji i vjernicima", istaknuo je. Kazao je kako je Vlada inicirala i koordinirala taj proces na tragu želje da se oduži hrvatskim nogometašima, osobito Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji koja je u proteklih pet godina osvojila tri medalje. 
  Wed, 21 Feb 2024 14:06:22 GMT
  ______________________________________
 • Svečanost potpisivanja sporazuma za stadion Maksimir i objekte Katoličke Crkve u Gradu Zagrebu
  Wed, 21 Feb 2024 12:00:00 GMT
  ______________________________________
 • Plenković: Savjet mladih omogućuje im da utječu na razne politike i smjer razvoja zemlje
  Cilj Savjeta mladih jest da Vlada od njih čuje njihove ideje i sugestije kako bi se pravovremeno uključili u globalne trendove četvrte industrijske revolucije, poručio je premijer Plenković danas sudjelujući na sjednici Savjeta mladih. Podsjetio je na brojne mjere koje je Vlada u ovom mandatu poduzimala u cilju dizanja standarda mladih ljudi, kao i njihovog obrazovanja, pozicije na tržištu rada i rješavanja stambenog pitanja.
  Wed, 21 Feb 2024 11:18:57 GMT
  ______________________________________
 • Brnjac: Ove godine za sport izdvojeno više od 111 milijuna eura
  Gostujući u današnjoj emisiji Hrvatskog radija A sada Vlada, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac je istaknula kako se ove godine izdvaja rekordan iznos za sport, odnosno više od 111 milijuna eura, a kroz Zakon o sportu prvi put je omogućeno da Vlada donese odluku koje su sportske građevine od nacionalnog interesa, dok je kroz Strategiju razvoja održivog turizma fokus stavljen na razvoj zdravstvenog turizma, kao cjelogodišnje djelatnosti. Osvrnula se i na doček vaterpolista, koji je bio organiziran u Dubrovniku, Šibeniku i Rijeci, ali ne i u Zagrebu, zapitavši se kako je moguće da su Dubrovnik, Šibenik i Rijeka mogli bez Vlade organizirati tako fantastične i fenomenalne dočeke.
  Wed, 21 Feb 2024 10:22:04 GMT
  ______________________________________
 • Predsjednik Vlade Plenković na sjednici Savjeta mladih
  Wed, 21 Feb 2024 09:00:41 GMT
  ______________________________________
 • Milanović kontaminira javni prostor lažima i difamacijama
  Tue, 20 Feb 2024 22:00:00 GMT
  ______________________________________
   RSS aktualnosti
 
  Sva prava pridržana A design