Pravično bi bilo da je plaća veća:
0%
10%
20%
50%
100%
Rezultati | Arhiva
 
Zanimljivosti sa RSS kanala
 
 

RSS

 • Božinović za HRT: Hrvatska jedna od najspremnijih zemalja koja se suočava s izazovom ilegalnih migracija
  Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović gostovao je večeras u Dnevniku HRT-a. Naglasio je kako je Hrvatska jedna od najspremnijih zemalja na razini EU koja se suočava s izazovom ilegalnih migracija. "Na godišnjoj razini Hrvatska uhiti oko 1000 krijumčara i policija o tome redovito izvještava javnost", istaknuo je. Dodao je kako je policija u svim rodovima dobro organizirana te da je veliki broj ljudi uhićenih ove godine upravo oni koji su planirali ući u Hrvatsku.
  Tue, 28 Mar 2023 18:55:13 GMT
  ______________________________________
 • Hrvatska podržava proizvodnju čistog vodika pomoću nuklearne energije
  Hrvatska je među državama članicama EU-a koje drže da nuklearna energija može biti važan čimbenik u postizanju klimatske neutralnosti do 2050. godine, kazao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.
  Tue, 28 Mar 2023 18:26:24 GMT
  ______________________________________
 • Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
  Kohezijska politika čini 70 posto svih javnih ulaganja u Hrvatsku, a zahvaljujući njezinim učincima naš BDP je za pet posto veći nego li bi bio bez EU sredstava, rekao je u Hrvatskom saboru ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.
  Tue, 28 Mar 2023 18:12:34 GMT
  ______________________________________
 • Nastavljamo graditi odlične odnose sa Slovenijom. Hrvatska povećava kapacitete LNG terminala
  Hrvatski i slovenski premijer, Plenković i Golob, razgovarali su danas na Brdu kod Kranja o brojnim temama od značaja za obje zemlje, od energetske i gospodarske suradnje, do suradnje u sprječavanju ilegalnih migracija. Premijer Plenković naglasio je da u gotovo sedam godina njegova mandata na čelu hrvatske Vlade odnosi sa Slovenijom ni u jednom trenutnu nisu predstavljali bilo kakav politički problem, što je danas notorno, ali je veliko postignuće u odnosu na ozračja koja su nerijetko opterećivala odnose u prošlosti. "To je plod stalnog političkog dijaloga i stavljanja u prvi plan onih tema koje nas povezuju te diskretnog rješavanja onih tema o kojima imamo različito stajalište", istaknuo je.
   
  Tue, 28 Mar 2023 15:21:05 GMT
  ______________________________________
 • Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
  Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić najavio je da su u novom financijskom razdoblju, u kojemu se Hrvatskoj stavlja na raspolaganje nikada više sredstava iz EU fondova, osigurali čak 680 milijuna eura za 22 grada, što će im pomoći u primjeni koncepata "pametnih gradova". 
  Tue, 28 Mar 2023 14:54:30 GMT
  ______________________________________
 • Državni tajnik Milatić odbacio tvrdnje o zastoju projekata OIE
  Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić najavio je danas da će Ministarstvo uskoro pripremiti uredbu o poticanju proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i uredbu o izdavanju energetskih odobrenja. Neistinitima je nazvao tvrdnje o zastoju projekata obnovljivih izvora energije. "Kategorički odbijam tezu da je riješeno tek 16 projekata. Riješeno je zasad čak 114 projekata, a kada bi se govorilo o snazi iskaza interesa u tim projektima, u tih 114 projekata je jedan projekt koji je bio snage 900 megavata", rekao je Milatić.
   
   
  Mon, 27 Mar 2023 19:45:49 GMT
  ______________________________________
 • ?Ministar Božinović s talijanskim kolegom Piantedosijem o zajedničkom odgovoru na ilegalne migracije
  Učinkovit odgovor na ilegalne migracije bio je glavna tema sastanka hrvatskog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, s talijanskim kolegom Matteom Piantedosijem u Rimu, priopćio je MUP u ponedjeljak.
  Mon, 27 Mar 2023 19:42:42 GMT
  ______________________________________
 • Eurozona i Schengen pretpostavke su sigurnosti i gospodarskog rasta. U četvrtak Nacrt zakona o osobnoj asistenciji
  U današnjem razgovoru s novinarima predsjednik Vlade Plenković ocijenio je da će ulazak naših zračnih luka u schengenski režim, uz ulazak u Global Entry Program kao rezultat zaokružene sigurnosne politike i jednostavnijeg prelaska granice naših i građana uključenih zemalja pozitivno utjecati na predstojeću turističku sezonu. Ocijenio je i da smo kao punopravna članica europodručja, u Europskom stabilizacijskom mehanizmu, sada sigurniji od eventualnih budućih rizičnih financijskih i gospodarskih kriza. Za sutra je najavio službeni posjet Sloveniji, gdje će na bilateralnom sastanku sa slovenskim premijerom Golobom razgovarati o svim temama u odnosima dviju prijateljskih zemalja, dok je u četvrtak najavio predstavljanje Nacrta zakona o osobnoj asistenciji s velikim povećanjem broja korisnika i financijske težine zakona.
  Mon, 27 Mar 2023 19:15:40 GMT
  ______________________________________
 • Božinović: Primjenom schengenskih pravila u zračnim lukama povećat će se i broja turista u Hrvatskoj

  Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je u ponedjeljak Hini kako očekuje povećanje broja turista u Hrvatskoj zbog primjene schengenskih pravila i u zračnim lukama koja su stupila na snagu dan ranije.
  Mon, 27 Mar 2023 15:19:17 GMT
  ______________________________________
 • Banožić najavio povećanje stipendija kadetima Hrvatskog vojnog učilišta

  Ministar obrane Mario Banožić najavio je u ponedjeljak da će uskoro biti povećan iznos mjesečne stipendije kadeta Hrvatskog vojnog učilišta, kao poticaj za njihovo dodatno usavršavanje, priopćilo je Ministarstvo obrane.
  Mon, 27 Mar 2023 14:57:08 GMT
  ______________________________________
 • ?Beroš: Krajnje neprimjereno da smrt pacijenta na Hitnoj otkrije rodbina
  Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u ponedjeljak da je zatražio očitovanje KB-a Sveti Duh zbog smrti dvoje pacijenata na bolničkom hitnom prijemu, ocijenivši krajnje neprimjerenim da smrt pacijenata prvo utvrdi rodbina.
  Mon, 27 Mar 2023 14:53:32 GMT
  ______________________________________
 • Piletić: Đurđevac je dobar primjer suradnje na projektima financiranim iz Europske unije
  Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u ponedjeljak je bio na sjednici Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika u Đurđevcu te naglasio da su ondje realizirani krasni projekti u suradnji s lokalnom zajednicom.
  Mon, 27 Mar 2023 13:41:56 GMT
  ______________________________________
 • Bačić: U dva mjeseca oko 100 obitelji smo preselili iz kontejnera
  Oko stotinjak obitelji na područjima koji su pogođena potresima u Zagrebu i Petrinji u zadnja dva mjeseca je preseljeno iz kontejnera u smještaj koji im je omogućila država, kazao je u ponedjeljak potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.
  Mon, 27 Mar 2023 13:22:27 GMT
  ______________________________________
 • Puštena prva od šest brzih brodica hitne pomorske medicinske službe iz projekta ukupne vrijednosti 10,1 milijuna eura
  Ministarstvo zdravstva, u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, danas je u Šibeniku osiguralo plovidbu jedne od šest brzih brodica hitne pomorske medicinske službe iz projekta ukupne vrijednosti 10,1 milijuna eura osiguranih iz europskih bespovratnih sredstava i državnog proračuna. Time se osigurava pružanje hitne medicinske skrbi stanovnicima i posjetiteljima otoka i priobalja kao i ujednačava dostupnost hitne zdravstvene skrbi na cjelokupnom teritoriju Republike Hrvatske.
  Mon, 27 Mar 2023 11:33:03 GMT
  ______________________________________
 • Brnjac: Rekordnih 46,4 milijuna eura za vrhunski sport, parasport, sport gluhih te školski i akademski sport
  Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je potpisala ugovore o dodjeli sredstava za programe javnih potreba u sportu s predstavnicima krovnih sportskih udruženja u ukupnoj vrijednosti od 38,4 milijuna eura. Drugi je to dio sredstava u 2023. godini dodijeljen dodatkom prvoj odluci koja je iznosila blizu 8 milijuna eura, te je Hrvatskom olimpijskom odboru, Hrvatskom paraolimpijskom odboru, Hrvatskom sportskom savezu gluhih, Hrvatskom školskom sportskom savezu i Hrvatskom akademskom sportskom savezu ukupno dodijeljeno 46,4 milijuna eura. Najveći iznos sredstava dodijeljen je Hrvatskom olimpijskom odboru koji obuhvaća 87 nacionalnih sportskih saveza s više od 200.000 sportaša.
  Mon, 27 Mar 2023 11:26:28 GMT
  ______________________________________
 • Održana 204. (telefonska) sjednica Vlade
  Danas je održana telefonska sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Režim sukladno kojem se najviše maloprodajne cijene računaju po formuli prema osnovnoj cijeni fosilnog goriva u prethodnom 14 dnevnom razdoblju, s ograničenom premijom od 0,0995 EUR/l (0,75 kn/l) za dizelsko i benzinsko gorivo, te 0,0531 EUR/l (0,40 kn/l) za plavi dizel, a u iznosu 0,8229 EUR/kg (6,20 kn/kg) smjesa propan – butan za boce, odnosno 0,3716 EUR/kg (2,80 kn/kg) za velike spremnike, vrijedi za daljnje 14 dnevno razdoblje.
  Mon, 27 Mar 2023 09:30:46 GMT
  ______________________________________
 • Fuchs: Kreće velik investicijski ciklus gradnje ili dogradnje škola i dvorana
  Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, u Dnevniku Nove TV, govorio je o eksperimentalnom programu koji bi od rujna trebao ući u 50 škola. U razgovoru sa Sabinom Tandara Knezović otkrio je zašto će biti manje informatike u školama, koliko će profesorima porasti plaće zbog dodatnog rada te kako pridobiti roditelje koji su protiv cjelodnevne nastave.
  Sun, 26 Mar 2023 19:19:22 GMT
  ______________________________________
 • Puna primjena Schengenske pravne stečevine u devet međunarodnih zračnih luka u Hrvatskoj
  Hrvatske zračne luke od danas su započele s punom primjenom Schengenske pravne stečevine, čime i službeno završava proces ulaska Hrvatske u Schengen. Točno u ponoć, s ljetnim redom letenja, počeo se primjenjivati schengenski režim. Nad putnicima u unutarnjim letovima, odnosno letovima unutar schengenskog prostora, u devet međunarodnih zračnih luka u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Zadru, Puli, Rijeci, Osijeku, na Malom Lošinju i Braču, više se neće obavljati granična kontrola.
  Sun, 26 Mar 2023 09:49:36 GMT
  ______________________________________
 • Promicanje pozitivnih društvenih vrijednosti te svijesti o važnosti tolerancije i uključivosti
  Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić potpisali su s veleposlanikom Države Izrael u Republici Hrvatskoj Garyjem Korenom radne definicije Međunarodnog saveza za sjećanje na Holokaust (IHRA), a Marijan Kustić i Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma “Kali Sara”, potpisali su sporazum kojim se krovna organizacija hrvatskog nogometa još aktivnije uključuje u borbu protiv diskriminacije, rasizma i antisemitizma te radnu definiciju antiromskog rasizma i diskriminacije Međunarodnog saveza za sjećanje na Holokaust. 
  Sun, 26 Mar 2023 09:48:26 GMT
  ______________________________________
 • Beroš: Konstruktivne i utemeljene komentare na Akcijski plan protiv raka struka će prepoznati i uvažiti
  Na ocjene udruga da je akcijski plan strategije protiv raka iznevjerio njihova očekivanja, reagirao je ministar zdravstva Vili Beroš ističući kako je plan u e-Savjetovanju te da će konstruktivne i utemeljene komentare struka prepoznati i uvažiti, pa nema razloga za razočaranja.
  Sat, 25 Mar 2023 11:37:13 GMT
  ______________________________________
   RSS aktualnosti
 
  Sva prava pridržana A design